ÚOHS schválil fúzi na trhu laboratorních vyšetření

applied mathematics & software development group

ÚOHS schválil fúzi na trhu laboratorních vyšetření

30.3.2017 ÚOHS schválil fúzi na trhu laboratorních vyšetření

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) schválil prodej jednoho z největších tuzemských poskytovatelů laboratorních služeb AeskuLab a diagnostické skupiny Alpha Medical švýcarské firmě Unilabs.
Rozhodnutí je už pravomocné, řekl mluvčí úřadu Martin Švanda. Obě firmy dosud patřily do skupiny Mid Europa Partners. ÚOHS posuzoval oblast poskytování laboratorních služeb, zejména diagnostických laboratorních vyšetření. Mid Europa Partners, investor v oblasti soukromého kapitálu zaměřená na trhy střední a jihovýchodní Evropy, získala firmu Alpha Medical stejně jako AeskuLab Holding v roce 2012 od česko-slovenské investiční skupiny Penta.
Alpha Medical loni zdvojnásobila roční počet laboratorních vyšetření na zhruba 55 milionů testů. Firma rovněž navýšila počet zaměstnanců o zhruba 550 na více než 1550. AeskuLab Holding má 25 laboratoří, 80 odběrových míst a 1200 zaměstnanců. Skupina Aeskulab provádí ročně více než 21 milionů vyšetření. Podle údajů ve Sbírce listin hospodařil holding v roce 2013 s čistým ziskem 270 milionů korun.
Unilabs, kterou vlastní finanční skupina APAX, je celoevropský poskytovatel laboratorních služeb působící ve více než 12 zemích. Sídlo společnosti je v Ženevě.
Zdroj: ČTK